19 jul 2016, 16:03  

ххх 39 

  Poesía » De amor
591 0 1

                                                На Емо

 

Изплете юли във безгрижното небе

дантелни облаци от захарна печал.

Тъгата му престорена не бе –

покри ме със безшумния си шал.

 

Тревите натежаха.Три мечти

се спуснаха върху ми  като дъжд.

И аз повярвах в сянката почти

на оня толкова безплътен мъж,

 

на който вярна бях безкрайни векове,

напук на всеки опит за вина

и който идва, за да  закове

внезапно  всяка моя тишина.

 

А после връзва люлка от лъчи

на първото дърво и ме люлее.

Потърсил път през моите очи,

невидим продължава да живее.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??