Химн на Радостта...
Великата безкрайност ме подема
на своита крила със дързостта-
а аз съм стих от светлата поема
която тук повтаря Вечността!...
И аз съм струна дръпната от Вятър
отронила възторжен, чуден звук-
с нестихващата песен на водата
в столетията отзвучали тук!...
И аз съм син на синята стихия,
а моят дух кръжи над нея горд-
тържествено-тревожен и вопие
от векове далечни в див акорд!...
Коста Качев,
25.05.1982 г.
Индийския океан
© Коста Качев Todos los derechos reservados