17 июл. 2014 г., 10:32

Химн на Радостта... 

  Поэзия » Другая
369 0 0

Химн на Радостта...

 

Великата безкрайност ме подема

на своита крила със дързостта-

а аз съм стих от светлата поема

която тук повтаря Вечността!...

 

И аз съм струна дръпната от Вятър

отронила възторжен, чуден звук-

с нестихващата песен на водата

в столетията отзвучали тук!...

 

И аз съм син на синята стихия,

а моят дух кръжи над нея горд-

тържествено-тревожен и вопие

от векове  далечни  в див акорд!...

 

Коста Качев,

25.05.1982 г.

Индийския океан

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??