5 dic 2014, 21:19  

Химни 

  Poesía » Filosófica
421 0 0

Химни

Написани се много стихове и песни,
за майки, за Родина, за жени,
и в тези химни искрени и честни,
човешката признателност звъни!

На майчинството свято, парещо  от болка,
не стехващо във Нощи и във Дни.
за сълзите на наште майки-богомолки
родили синове и дъщери...

За тия гдето ни донасят  Светлината,
и с мъка ни отварят  слепите очи:
които все робуват на децата
даряващи им обич и мечти ...

За тях, за Любовта се пеят песни!
И все за да  ни светят, в огъня горят!
И с  Подвизите си ни са известни,
и осветяват правия ни път!

Макар не винаги да са ни във сърцата!
И жертвите  им  ний не винаги- ценим!
Ний  с Подвига им възпитаваме Децата,
дано поне тъй, да се отплатим!
 20.06.1973г.Белмекен

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??