Имам ли,
всичко слагам на масата.
Нямам комат,
скътан и тайно излапан.
От ближния....
Сладък е хляба,
с друг поделен.
С деца, брат и приятел.
И дума затопляща.
Тази вечер празна е масата.
Днес не захлебих.
С празни ръце се прибирам.
Елате, седнете.
Всички на масата.
Ръцете ми няма какво да разчупят.
Вино по чашите не ще да разлеят.
Ще си сложа юмруците.
На масата, празната.
Чисто избърсана.
С длани, широко отворени,
да милват, те са познали.
Юмруци, с вени пулсиращи.
Челюст да счупят.
Когато станат безхлебни.
© Борислав Пелов Todos los derechos reservados