6 ene 2022, 18:07

Хора 

  Poesía » Filosófica
411 0 2

Хóрата сме уникално прости същества,

облечени в уникални слънчеви тела

,дарени сме с уникална сила,

непресъща за тъпанара и дебила.

 

Имаме си и свободна воля

да избираме с кого, къде, кога, на воля

да прекараме си свободно дните

на земята грешна, о горките.

 

А какво се случва всъщност, дявол да го вземе

че създаваме си гадости, проблеми

че ни мислят за невежи идиоти

а пък ние за големи патриоти.

 

Кой командва таз матрица

кой ми казва от кого завися

кой ни пише репликите всеки ден

и говори, диша, и живее вместо мен.

 

Ако това си отговорим някой ден

и най после разберем

че всички сме на таз земя

да учим разни тук неща

да вземаме уроци разнообразни

които за нас са много важни

.............

тогава може, някой ден

да станем хора, без проблем.

© Hristo Hristov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Хóрата сме уникално прости същества,"
    "че ни мислят за невежи идиоти"
    А повторението на "уникални" прави творбата уникална!
    Отдавам се на размишления кои ни мислят - извънземните ли?
  • най-уникалното май е, че всеки "сам си преценя" ... някои мисли са неизбежни, други-преодолими
Propuestas
: ??:??