15 feb 2013, 10:21  

Хорото 

  Poesía » De amor
674 0 3

Хорото

 

Очите ти бяха стрели от колчана

на едно дете чудо.

Не знаех стъпките, но се хванах.

Помниш ли го хорото,

първото?

(Минаха много години).

Шеметно като младо вино,

шарено като момина кърпа.

Вие се, вие, до незабрава -

с политнали бели ръкави,

закичено с китка надежда.

Тегли ме, връща ме времето:

... Хризантемите

дъхаво се привеждат -

чакат някой да ги откъсне.

Хорото сключва троен пръстен.

Между земята и небето

се люшва слънчева камбана.

Ръцете ни са сплетени лиани.

Не! Няма да се пуснем!

© Роза Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ради, Жанет- хубави са думите ви!Думи на хора със щедра душевност!А това в днешно време е такъв дефицит!...Затова ми е хубаво и ви прегръщам!
  • Тук малко сякаш си поразчупила стилът си
    Красива носталгия и категоричен обичен финал!
    Много е хубаво!
  • Замисълът е страхотен! Поздрав!!!
Propuestas
: ??:??