Есен вече чука на вратата,
прохлада довява северняка‚
слънцето последните цветя гали,
цъфнаха хризантеми бели‚ жълти и лилави.
Красиви есенни цветя във вазата потапям,
отпивам глътка чай‚
с букета свежест в дома си внасям
и се наслаждавам на пейзажа вън.
Градини‚ паркове‚ дворове
хризантемите красят‚
до късно през ноември
ще продължават да цъфтят.
Разлиствам моя стара книга,
листенца падат от цвета‚
картини с хризантеми оживяват.
Питам се – Дали е спомен или сън?
Хризантеми с пастели рисувам,
алена багра за тях избрах‚
красотата им в картина ще запазя
да не вехнат като откъснат есенен цвят.
© Екатерина Маслинкова Todos los derechos reservados