6.01.2015 г., 7:47 ч.

Хризантеми 

  Поезия
378 0 0

 

Есен вече чука на вратата,

прохлада довява северняка‚

слънцето последните цветя гали,

цъфнаха хризантеми бели‚ жълти и лилави.

 

Красиви есенни цветя във вазата потапям,

отпивам глътка чай‚

с букета свежест в дома си внасям

и се наслаждавам на пейзажа вън.

 

Градини‚ паркове‚ дворове

хризантемите красят‚

до късно през ноември

ще продължават да цъфтят.

 

Разлиствам моя стара книга,

листенца падат от цвета‚

картини с хризантеми оживяват.

Питам се – Дали е спомен или сън?

 

Хризантеми с пастели рисувам,

алена багра за тях избрах‚

красотата им в картина ще запазя

да не вехнат като откъснат есенен цвят.

 

© Екатерина Маслинкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??