10 feb 2013, 13:02  

И 

  Poesía » Otra
673 0 1

И се занизаха безкрайно дълги дни –

еднакви зърна на броеница.

И зимата луната вледени,

превърна я в изцъклена зеница.

 

И бавно от комина нежен дим

изви се като хълбок на момиче.

И вятърът - неверният любим –

напразно шепнеше, че ме обича.

 

И някъде дълбоко в мен тъга

прошава като рожба под сърцето.

И падаше в душата ми снега -

спасение, завинаги отнето.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??