21 jul 2009, 10:22

И аз веднъж бях отличен в конскур 

  Poesía » De humor
470 0 7

 

Във връзка с изборите

имаше конкурс.

 

Успех невероятен бе за мен –

и аз в конкурс да бъда отличен,

макар и с най-последната награда!

 

Решили после

и по телевизия да се покажем  -

"на живо" за конкурса да разкажем.

 

Как преминават тез предавания знам: 

и гледал съм, и съм присъствал сам.

За две секундички ще те покажат,

и две-три думички преди да кажеш,

прекъсват те и махат от ефир!

С какво да ги сравня - със празен звук;

изчезне той - и всичко бе до тук.

 

Прииска ми се нещо да направя,

та по-задълго да не се забрави.

 

Реших: наместо "Истински конкурс",

да кажа: "Беше истински конскур!"

 

Човешко е.

Такива грешки стават,

с когото камерите притесняват!

 

И го направих.

Студиото стихна.

А след това зад мене някой прихна.

 

Веднага

от ефира ни свалиха

като с пейзаж картината смениха.

 

И времето ми

при това изтече,

така че и не се показах вече.

 

Но вечерта,

във “Господари на ефира”,

този ”кон-с-кур” така се разигра!

 

И Рачков с Зуека

тъй вдъхновени бяха!

Тъй му прислужваха, така търчаха!

И  колко само остроумни бяха,

и във устите си така да го въртяха!

 

А пък адреналинките,

докато са си го делили,

си скубали косите и се били!

 

А аз от всички

най-доволен бях –

че сторих на народа малко смях!

 

---

*“Господари на ефира” – телевизионно предаване за осмиване на телевизионните гафове; Зуека и Рачков – водещи на това предаване; адреналинките – танцьорките в това предаване.

© Ангел Чортов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??