Във връзка с изборите
имаше конкурс.
Успех невероятен бе за мен –
и аз в конкурс да бъда отличен,
макар и с най-последната награда!
Решили после
и по телевизия да се покажем -
"на живо" за конкурса да разкажем.
Как преминават тез предавания знам:
и гледал съм, и съм присъствал сам.
За две секундички ще те покажат,
и две-три думички преди да кажеш,
прекъсват те и махат от ефир!
С какво да ги сравня - със празен звук;
изчезне той - и всичко бе до тук.
Прииска ми се нещо да направя,
та по-задълго да не се забрави.
Реших: наместо "Истински конкурс",
да кажа: "Беше истински конскур!"
Човешко е.
Такива грешки стават,
с когото камерите притесняват!
И го направих.
Студиото стихна.
А след това зад мене някой прихна.
Веднага
от ефира ни свалиха
като с пейзаж картината смениха.
И времето ми
при това изтече,
така че и не се показах вече.
Но вечерта,
във “Господари на ефира”,
този ”кон-с-кур” така се разигра!
И Рачков с Зуека
тъй вдъхновени бяха!
Тъй му прислужваха, така търчаха!
И колко само остроумни бяха,
и във устите си така да го въртяха!
А пък адреналинките,
докато са си го делили,
си скубали косите и се били!
А аз от всички
най-доволен бях –
че сторих на народа малко смях!
---
*“Господари на ефира” – телевизионно предаване за осмиване на телевизионните гафове; Зуека и Рачков – водещи на това предаване; адреналинките – танцьорките в това предаване.
© Ангел Чортов Все права защищены