22 may 2024, 8:58

И И 4 

  Poesía
81 0 0

И И - 4

 

Ние сме народ гъчкан с таланти!

Главата си можем да носим на длан,

на всички илюзии сме способни,да скриеме шапките

и да побеждаваме в най-лютата бран.

 

При нас всеки разбира от всичко,

по рождение всичките сме професори,

всички посоки при нас се пресичат,

на нашето кръстовище животът направо е песен...

 

Да,да...,ама не,

много баби келяво бебе,

И И трудно ще ни ти разбереш,

защото,като нас не можеш,да гледаш.

 

И,ако си мислиш,че на нас така ни е зле,

много дълбоко,жестоко се лъжеш,

пред нас Дон Кихот не преде,

нашето топче Империята прекърши.

 

Можем много да изтърпим,

но влезе ли ни мухата в главата,

никой не може,да удържи

на българските байтове трафика.

 

Научихме виенчани на галантности в банята,

от Никифоровата кратуна след битката пихме за здраве,

Дан Колов непобедимите,всичките натъркаля,

Дръзки с Хамидие на майтап направо се справи...

 

Хал хабер си нямаш ти Нашия,

как сладко се напасват някои неща,

как Бойко на ден сменя двайсет посоки на Вятъра

и как отново могат,да те бутнат пак настрана.

 

12.05.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??