И как кълне червената луна...
19-ти февруари е било вторник...
Във София са бесели във вторник заради пазарния ден (исторически факт)
Във София са бесели във вторник...
Пазарният площад стаявал дъх
и ужасен се взирал във затворника.
Шептял молитви тихо. И се кръстел...
Душата кротко кацнала във облака
и с благородство грешките простила.
Във капки дъжд се спуснала надолу,
отмивайки срама върху бесилото...
А то мечтаело да се превърне в пепел...
С годините, със болката несвикнало,
би искало със дървени криле
като Икар далече да отлитне.
Където да е просто до потребност.
Изгаряйки, да носи топлина.
И да забрави как тежи въжето...
И как кълне червената луна...
19.02.2009г.
© Дочка Василева Todos los derechos reservados
Поздрави !