19.02.2009 г., 0:33 ч.

И как кълне червената луна... 

  Поезия » Гражданска
898 0 29
 

И как кълне червената луна...

                                   19-ти февруари е било  вторник...

                                  Във София са бесели във вторник заради пазарния ден (исторически факт)

 

 

Във София са бесели във вторник...

Пазарният площад стаявал дъх

и ужасен се взирал във затворника.

Шептял молитви тихо. И се кръстел...

 

Душата кротко кацнала  във облака

и с благородство грешките простила.

Във капки дъжд се спуснала надолу,

отмивайки срама върху бесилото...

 

А то мечтаело да се превърне в пепел...

С годините, със болката несвикнало,

би искало със дървени криле

като Икар далече да отлитне.

 

Където да е просто до потребност.

Изгаряйки, да носи топлина.

И да забрави как тежи въжето...

И как кълне червената луна...

 

19.02.2009г.

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??