Лесно е да бъдеш вълк във глутница
или овца във стадото.
Кръвта на жертвата ще те обагри
или спокойно ще пасеш.
...И никога не ще помислиш
за онзи лъч, удавен в тинята,
без който бреговете
опустяват...
© Младен Мисана Todos los derechos reservados