И още нещо...
Нощ , звезди, луна, мрак и още нещо - приятно е!
Любов, музика, самота, тъга и още нещо - мъчно е!
Печка, дърва, огън, топлина и още нещо - спокойно е!
Мисли дълбоки, рани тежки и още нещо - сърцето ранено е!
Думи тежки, незабравими и още нещо - болезнено е!
И какво друго остава? Ами още нещо - странно е!
Виж, небето плаче и още нещо - сълзи са му звездите!
Сърцето ме боли и още нещо - усмивката ми маска е!
Часовникът тиктака, времето минава и още нещо - болката остава!
Хубави спомени, но затрити и още нещо - вече ги няма!
Усмивката тука е и още нещо - от сълзите белег остана!
Луната е цяла, но не всяка вечер и още нещо - защо ли?
Луната е цяла, но не вечно свети и още нещо - сама е!
А кукувицата - и тя ли сама е и още нещо - какво ли?
Тя символ на самотата е и още нещо - и двете сме сами!
И какво друго остава? Ами още нещо - странно е!
Анна Хубенова Соколова 2011
© Мим Миме Todos los derechos reservados