И роди се звезда
И роди се звезда сред звездите,
и изгря Витлеемска звезда –
да огрява, там вътре в душите
с много силна, добра светлина.
Да дарява на слепия вяра,
на бездомника – хляб и мечта.
За сираците – смях и забава,
носи в шепи звездата добра.
Пресушава сълзите им детски,
в миг забравят за злата съдба.
Край елхата е песен и врява
и усмихнати детски лица.
И роди се звезда Витлеемска –
озарява душите в нощта.
С чудесата си все ни дарява
и ни прави добри за света.
© Веселка Василева Todos los derechos reservados
И благодаря на всички за отзивите!
Нека бъдем по-добри, усмихнати и озарени от светлината звездна