18 ago 2015, 12:36

И създаде Бог Жената...* 

  Poesía » Otra
304 0 3

 

 

 

И създаде Бог Жената...*

          (експромт)

 

И още в предбиблейско време,

се сбъскал Господ със проблеми:

населил със мъже Земята,

а пък забравил за Жената!...

 

... Мъжете в битки страховити,

изтребвали се из войните.

Измъчвала ги самотата

във летни нощи под Луната...

 

И спели просто под звездите,

било студено в пещерите,

че нямало кой да ги стопли

и за вечеря да им сготви,

 

и там, във пещерите мрачни,

да приласкае с ласки брачни...

В Жената тайната се крие:

как дом и в пещера да свие.

 

И как дори и в люта зима

пак огън да бумти в камина,

че даже да е по-приятно

дори от времето им лятно...

 

А кой да засади цветята

напролет, да цъфти Земята?...

А нощем като самодива

с вълшебен дъх да ги полива?...

 

А Любовта?... Къде без нея!...

Животът някак, просто креял

тъгували дори звездите

там из Безкрая, по нощите...

 

Без нежността на женска пазва,

Животът тъжен се оказва,

без онзи аромат невинен:

на мляко и на младо вино!...

 

... И няма нужда да си Господ,

да проумееш, че е просто:

Живот да има на Земята,

Ти щом си Бог, създай Жената!...

 

Коста Качев,

18.08.2015

                                  

  *няма нищо общо, освен заглавието, с известния филм с

    Б.Б. Съзнателно го избрах.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Пиочитания за тази патетична възхвала на жената.
    Но и без мъже не може.
  • Много ми хареса идеята и изпълнението ти!Само като си представиш колко ще е тъжен живота без жени...За къде без тях?!
  • Има и нещо от библейското..., - "... жената да украсява себе си със скромна премяна, със срамежливост и целомъдрие, не с плетена коса и злато или бисери или скъпи дрехи, а с добри дела, както прилича на жени, които са се посветили на благочестието..."
    "В Жената тайната се крие:
    как дом и в пещера да свие.

    И как дори и в люта зима
    пак огън да бумти в камина,
    че даже да е по-приятно
    дори от времето им лятно...

    А кой да засади цветята
    напролет, да цъфти Земята?..."
Propuestas
: ??:??