5 may 2021, 1:08

И в тази топла, лятна нощ, без сън 

  Poesía » De amor
532 2 2

Отворен е прозорецът... Отвън

Луната грее и блестят звездите.

И в тази топла, лятна нощ, без сън,

сама отдадена си на мечтите.

 

Догаря втора свещ... от нея трета

запалваш... Роклята ти е лилава.

Не си свалила даже и корсета.

Умът ти, мила, в небесата плава.

 

Потапяш във мастилница перото

и върху лùста острият му връх

изписва нежни римички, защото

си влюбена и сякаш си без дъх.

 

Разпускаш си косите водопадно.

Ах, пръстчетата са в мастило цели.

Какво ли от това... Сърцето жадно

изпълва с обич листчетата бели.

 

Не можеш да заспиш... Сега гръдта

така бушува в тебе... Тя е танц.

Ще пишеш стихове до сутринта.

Усмихнат ще е твоя дивен транс...

© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??