Каква съм кучка само.
(И - въх! Сама не знаех!)
Уж все надолу гледам,
а мисля си за голо!
То само туй да беше
(със мед да ме намажеш).
И - въх, където видя мъжове,
събличам ги до долу!
Като излая (сякаш душат ме) -
събирам всички песове
(ай-въх, да се не види),
пък те са като глутница.
Ма пък съм оправна, чевръста
и умна ( като стадо кучки) -
едни от тях оправям с къчове,
а други – под юргана.
То щото (ох, въх!) да знаете
(от опит ви го казвам) –
не всички кучета разлаяни
са песове в леглото!
Весела ЙОСИФОВА :))
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados
Σε αυτή την ηλικία