15 abr 2012, 21:44

Иисусе, ти възкръсна днес... 

  Poesía » Otra
481 0 1

Христос Воскресе днес

и всичко тъмно светна.

Дори и ранната роса

от полъх Божи трепна!

***

Иисусе, ти възкръсна днес

и сигурно видял си своите чеда?

Или затворил си очи в несвяст,

обиден от позора и напит с тъга?

 

Видя ли как човекът пада в мрака,

как близките делят комата хляб?

Как верните ти раби тихо чакат

да възнесеш във небесата своя град?

 

Аз знам - дори очи да си затворил,

през клепките ще видиш участта,

която сам на себе си наложих -

бях по-добър от дявола в това!

 

Градим стените на красивите си къщи

и отначало всичко свети и блести...

Но с времето петна от мухъл ни се мръщят -

да ни покажат, че живота ни лети...

 

Но ние пак градим - все тъй неуморно,

тук-там пребоядисваме лекетата и хоп!

Залъгваме се, че сме скрили от позора -

за бъдещето после пак ще теглим чоп...

 

Видя ли, Боже, как летим с глави надолу

и всеки чувства, че ще се удари като самолет,

но някак вярата ни не е толкоз силна

да се обърнем към небето и да продължим напред!

 

Аз знам - дори очи да си затворил,

през клепките ще видиш участта,

която сам на себе си наложих -

бях по-добър от дявола в това!

 

© Симона Гълъбова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Да, само съвършената Вяра променя хода от стрмително падение към извисяване над греха.Хареса ми!
Propuestas
: ??:??