Имат си животните държава -
да ги граби и ги унижава.
В нея тържествуват зверовете -
и не може да им се опрете!
Хората се крият зад решетки
от престъпниците, но къде ти -
посред ден вратата ти разбиват
и те грабят или те убиват.
Полицаите не се вестяват -
правда мафиотите раздават.
Тъй че всеки, който се оплаче,
после ще се вайка и ще плаче.
- Ох, позната ни е тази ария -
все едно говорим за България!
____
* От "Шибана държава", спомени за Жельовото време.
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados
Боя се, че сте закъсняли." Райсън
Хареса ми!