Ириси с отблясъци полазени
Представям си как свиря на пиано
и пръстите разперват тишината
в разноцветен свят на спомен.
А очите са затворени.
Пригласям със треперещ глас,
а тишината се усмихва,
а кракът потупва в ритъм,
а гърдите вдишват сладостно
безкрая на клавишите,
в екстаз се вие шията.
И стаята танцува размечтана,
светлината носи се на тласъци
натежала от упоен ритъм,
а ръцете бавно вият я,
пленени във магията,
в златисто-кафеникави миражи.
© Йоана Todos los derechos reservados