22 jun 2024, 20:48

„Искам" 

  Poesía » Otra
128 0 0

Искам да съм волна птица,  
(но съм в клетка затворена)  
да летя из синьото небе,  
и вятър да докосва лицето ми.

 

Искам да съм цвете, роза благоуханна,  
(но съм повехнала, с тръни останала)
Искам да съм слънцето жарко,  
(но отдавна съм залязла, и луната свети вместо мен.)

 

Искам да съм разлистено дърво през пролетта,  
(но листата ми изсъхнали, опадали,  
като през есента, голеят сухи клони.)

 

Искам да съм грациозен лебед,  
плуващ в кристално езеро,  
сред диамантени лилии,  
(но съм патка плуваща на повърхността на заблатено езеро.)

 

Искам да съм звездите и вълните,  
и морето, и всичко, което обичаш,  
може би така ще обикнеш и мен.

© Ivayana Ivanova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??