28 abr 2010, 22:19

Искам... 

  Poesía » Otra
680 0 0

Искам луната необятна

в ръце да събера.
Искам наука непонятна

само аз да разбера.

 

Искам слънцето горещо

някой ден да изгася.

Искам да открия нещо

неопетнено като утринна роса.

 

Искам бяла мечка

кротко да прегърна.

Искам само с клечка

динозаврите да върна.

 

Искам да съм самодива,

да танцувам с вълци аз.

Искам да се чувствам жива,

не само миг - час след час.

 

Искам сълза да бъда,

искрена и нежна.

Искам с усмивка всичко да будя,

леко и небрежно.

 

Искам океани да преплувам,

с ястреб да летя.

Не искам свобода - за нея жадувам,

макар и да е само мечта.

 

Искам с думи да рисувам.

Невъзможно е - аз зная...

Искам и да не тъгувам,

но не пречи да си помечтая!    

 

 

© Шматкъ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??