Искаш крилете да свия?
* на жена ми*
Със шепа стотинки
искаш същността ми да купиш.
Искаш крилете да свия
и да ме превърнеш в сноб!
Не ме вини,
че днес съм бесен
и като вятъра отнесен!
Загърбих отдавна парите,
търсейки пламък в очите!
Не ме вини, че искам
да те любя нежно
в звезден късен час.
Искам го,
преди да те загубя,
преди да се прибереш у нас.
Толкоз дълго
те чаках,
мечтаех за очите ти нежни.
Колко нощи
самотен аз плаках
и редях към звездите
думи копнежни!
И представа си нямаш,
не само теб те боли!
Не ми навирай в сърцето
своите дребни пари!
С тях не можеш
да спреш мойте сълзи!
Пет пъти умирах!
Пет пъти живях!
Да си истински влюбен
не е грях!
Пред това
парите са прах!!!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados
Благодаря Ви!!!