24 jun 2020, 18:14

Истината е банална 

  Poesía » Filosófica, Civil
741 0 0

Процежда се тишината на залеза
и примъква сумрак сивобял.
Избягва денят самохвалещ се,
но в сянка на цвете се сврял.

 

Проплаква и стъпкано цвете...
Дъх кратък, отчаяна нощ...
Замлъква плачът на детето
заспало, лишено от възрастна мощ.

 

Скандално се будят пиарите,
платили за свойта любов.
Свободно политат комарите
и заразяват празнота с "вируслов".

 

Заспалите сенки се будят
в душа на дете, в душа на дърво.
Безцеремонно ги сенчат, да ги принудят
да спят...
И да останат в сянката на... Какво?

 

А Какво-тата, крещейки, задавени в его,
забъркват от думите хляб ритуално.
И хранят децата безмилостно с него...
А истината... Истината е... просто банална.

 

Каквото посееш, това ще пожънеш!
А хляб, без зрънца се не ражда.
Без светлина и без въздух, не кълнат.
А... хлябът се съпровожда със жажда.

 

Жаждата, влече деца към оазиси.
Жаждата, влече деца към спасение.
Жаждата, спасява и от преяждане с "Мразя се!",
и от баналното "Колко съм важен!"- до откровение.

 

Истината, си е просто банална.
Толкова ли е лесно да ни изяжда?
Слепи и глухи ли сме за нея?
Трябва ли ни непознато прераждане?

 

Трябват ли ни пресътворения?
Колко на брой престъпления са ни нужни,
за да прозрем, че щом е нещо толкоз банално,
то, просто е истина?!

 

И без съмнение, истината винаги връща разпятия.
Болезнени, безсмислени и душеразпорващи.
И докато откриваме "нови понятия",
достигаме истина - смърт проста... и неоспорваща.

© Цветка Колева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??