12 oct 2014, 11:31

Истинска принцеса 

  Poesía
386 0 1

И лъжецът знае се ще си измили,

друга приказка подобничка на тая.

Толкоз много дами и принцеси,

лъжеца лесничко извая.

 

А ти нещастната девойка ще се мръщиш,

че някой е откраднал тежката корона,

притихнала, в стиховете ще се бършеш,

от сълзи и сополи, на балкона.

 

Ще чакаш някой див Ромео да се върне,

ще хвърляш кърпичка, след кърпичка - ужасно.

Балконът ти съвсем ще побелее,

и ще се въздъхне толкова безгласно,

че най накрая ще се срути,

 

от твойте хленчове и полуистини,

и сплескана отдолу като хризантема,

ще бъдеш спомена за смачкана поема.

© Стела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??