9 jun 2015, 20:51

Избирам да летя 

  Poesía » Filosófica
419 0 2

Избирам да летя. Ще кажеш ти - безумие.
Ще питаш, а къде са ти крилата?
Защо тогава тръпнат раменете ми възбудено
и скучна е, и суха е земята?

 

Криле съм нямал - е, ще си направя.
Напук на правилата ти велики.
И хиляди години да отнеме,
ще счупя сивите вериги.

 

И в името на свободата
ще пренебрегна глупостта,
Макар и стъпил здраво на земята,
ще се въздигна, и ще полетя.

 

И в сънищата твои, и в мечтите.
И в хората, изгубили надежда.
И в необятните простори под звездите.
И в погледа на влюбени младежи.

 

Аз мога. Да избирам. Днес. Сега.
Над облаците бели ще летя.
Ще полетя. Защото съм избрал.
Ела със мен. Дори да е провал.

© Тодор Караиванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Направил си правилния избор! Хареса ми начина, по който си построил стихът си, от него блика такава енергия и желание за промяна, че се предаде и на мен!
    Поздравявам те! Хубава вечер ти пожелавам!
  • Тодоре, добре дошъл!
Propuestas
: ??:??