16 abr 2010, 22:19

Избори 

  Poesía
516 0 0

            ИЗБОРИ

 

 

Върти черпака пак Властта.

Подава всеки своята купа.

Кокал взел – начесал си страстта,

а друг брои зърна през лупа.

 

 

За третия - остана май чорба.

Останалите сладко се облизват.

А друг превива си на две гърба

и крие в срам скъсаната риза.

 

 

Върти черпака пак Властта -

в жълто, синьо и зелено.

Червеното напира от пръстта

и сълзи рони провалено.

 

 

Описват избори в нощен час.

Раздават службите наред.

И клетва дава се на глас -

пред брат и враг проклет.

 

 

А после - с местните велможи.

Пият вино - пият ни кръвта.

И кой ще ни помогне, Боже?

... Ах, колко сладка е Властта!

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??