"Има само един начин да бъдем щастливи -
да живеем за другите! "
Достоевски
Измамно щастие, къде си?
Оставаш скрито ти навеки,
навсякъде те търси всеки
и никой няма ти адреса.
За дълго всеки си мечтае,
(ако изобщо те открие)
да пази твоята магия
и някак да я разгадае.
Народна мъдрост всеизвестна
гласи, че всяко ново чудо,
вълнуващо ни днес до лудост,
след три дни не е интересно.
Ти просто си една измама.
Човек какво и да постига,
все нещичко не му достига...
Измама си... щом все те няма.
Да те открием ще успеем,
за другите ако живеем?!
© Красимир Тенев Todos los derechos reservados
да ме прощава големия руснак
но ... строго индивидуално е
пък дори и съвсем не е така
след като само Ти
с твоите сетива приемаш света
правиш всичко "живеенето" за другите
после пак по някакъв начин с твоите сетива
получаваш отговор усещаш щастието им, радостта им ,
и знаейки че ти си я предизвикал изпитваш задоволство
а щом ти е кеф на теб
значи си го направил за себе си
некви такива работи