3 jun 2006, 10:56

Измислици 

  Poesía
705 0 4

Правих си отново фалшиви илюзии,
че имаше някога и има някой до мен...
Дори вярвах на своите глупости
 да не съм сама в света ми студен.

Сега се усмихвам отново на себе си,
на своята истински глупава страна.
Дори си позволих да стопя стените си
и да ги захвърля някъде  във вечността.

Чувствам се смешно и жалко сега,
колко наивна всъщност съм била
да вярвам в една пълна презумпция,
че имало любов дори във вечността.

В главата ми чувам всичките измислици,
които си измислих съвсем разумно сама
да виждам изобщо някакво по-светло бъдеще,
различно от досегашната ми  непроменлива самота.

И чудя се колко смешно изглежда в очите на другите,
тези, които определят уж някаква там измислена светлина.
Виждам всъщност колко съм жалка в огледалото,
което наричам своя собствено изградена съдба.

Усещам, че се затварям в своята лудница,
в която  трябваше да си стоя и да не излизам досега.
И все пак знаех какво ме очаква –  безкрайна война,
която отново загубих, както винаги губя своята борба.

Знаех, че не трябва да си правя фалшиви илюзии,
отново сбърках и  ще си търпя последиците от това.
И ще вярвам все още несъзнателно сляпо на своите глупости, докато не получа поредния жесток шамар на „моята съдба”

© Виктория Минева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не са измислици и на мен ми харесват!
  • Хи хи, добре Джейни, ще го обсъдим, разбира се. Само да кажа, това ми е от старите стихчета, сега пиша по-изчистено, според мен поне.. И по-самостоятелен стил. Ок, мерси!
  • "Чувствам се смешно и жалко сега,
    колко наивна всъщност съм била
    да вярвам в една пълна презумпция,
    че имало любов дори във вечността."
    Има я Вики!Вярвай ,че я има!
    Съвсем скоро ще си говорим очи в очи за това!
    Поздрав!

  • ВИКИ, написано е с много чувство, но според мен смесваш стилове. Можеш малко да поработиш върху него. Поздрави.
Propuestas
: ??:??