Отдавна не е никаква си тайна,
че пращаме оръжие навред.
В Сомалия, в Бурунди и в Украйна
се стреля и със наш гранатомет.
Изпращаме - редовно автомати
на Либия, Судан и Пакистан.
Със български снаряди и гранати
се трепят даже и в Афганистан.
Със сопотските супер пистолети
се кипрят охранители в Дубай.
Пък родните, добри бронежилетки
ги носят с уважение в Китай.
С Калашници - от нашите заводи
в Русия на Червения площад
набиват крак - съветските народи
на всеки осмомартенски парад.
Прехвърляме в Океания патрони,
когато там е нужен - саботаж.
Раздаваме картечници с милиони
на мафии в Колумбия и САЩ.
Продаваме през ден и… амуниции
на всеки наш опасен кучи син.
Признати сме в страни и материци.
На всички континенти без един!
Кой е той?
Юри
Йовев
Септември
2023 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados
Важното е че пращаме в Украйна.