12 dic 2010, 17:23

Изповед на една проститутка I 

  Poesía » Otra
954 1 5

Не ме прегръщай!Аз съм дива, лоша,

преминала през хиляди легла.

На младото ми тяло от разкоша

мъжете пиха. Никой не разбра

 

сърцето ми от ужас онемяло -

прекършено, самотно, синьо птиче -

очите ми - строшено огледало....

Във тях космати дяволи надничаха...

 

Извивах се в екстаз, протяжно стенех,

цялата бях хладна пустота.

Проклинах себе си, мъжете и Вселената,

живота псувах, вярата и любовта.

 

Оплетена във хероинни мрежи,

приспивана с шамар за лека нощ,

погребала последните надежди,

животът ми бе острие на нож.

 

Не ме прегръщай!Аз съм вече мъртва.

Не ме осъждай и не ме вини!

Душата ми животът изчегърта.

Не  може нищо да я съживи.                                                                                                                                                                                                                                            

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??