5 jul 2009, 18:55

Изповед - сезонно... 

  Poesía
486 0 6

Поисках да съм твой, но ти отказа.

Присмя  се, че съм малък и смутен.

Тя, пролетта, била е за нахални батковци...

Къде съм тръгнал да предлагам мен.

 

С одежда лятна срещнах те и казах:

"Приятно ми е - още съм ерген."

А ти погледна ме и ме заряза...

... защото не ме бивало във танците -

 пък и съм нямал твоя тен...

 

Видях те в бяла, зимна красота.

Притичах да те  срещна, да те питам -

   "Как се казваш?"

А ти сърдито ми отвърна -

"Махни се с тази топлина! Не си

подхождаме... не го ли забелязваш!?!"

 

Дантелите на роклята ти нямат край.

Измачкани небрежно и... подредени от Съдбата.

По опустелите алеи на съзнанието ти... само аз.

Есенно наричам те Жена, а ти ми даваш да...

... рисувам спомени - с листата ти...

© Георги Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??