Не знам, доколко вярна е мълвата,
че много извънземни има тук,
но вчера - както бродех из гората
и пълнех два чувала със боклук,
видях една… прекрасна непозната;
девойка с извънземна красота!
Без никакви - подплънки по устата
и кичури по своята коса.
Тя нямаше… и каучук под гърдите,
и беше с негримирани очи.
Със щеки две, прескачаше скалите,
а стигайки до мен ме поздрави.
С усмивка пожела… да ми помогне.
Аз дадох й единият чувал,
и след това, в дъждовния следобед
се пуснахме по хлъзгавата кал,
чували два да пълним със боклуци,
изхвърлени на нашата земя!
Един “младеж” с отпуснати юмруци,
и мацка със неземна, красота!
Юри Йовев
Октомври 2024 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados
Благодаря ти! 🍀