20 jul 2023, 21:28

Жаба Жабурана 

  Poesía » Para niños
238 2 0

Жаба Жабурана песен сладкогласна пак подхвана.
Весело подскача през деня, там край къщната леха.
Силно гърло си надува, на певица се преструва.
За концерт се готви тя, чака я поредната хвалба.

 

Песента е за децата, дето плуват във водата.

 

"Малки попови лъжички, най-красиви хубавички.
Плувайте дечица мили, Слънцето сюита свири.
Облаче добро, пляска с ръце. Радва ви се от сърце.
Силен вятър кротко чака, да надуе бузи в мрака.

 

Плувайте дечица мили, с вашите крилати сили.

 

Бързо вие пораснете, жабки сладки ми станете.
Със крачетата скокливи, ще сте палави - игриви.
Всяка малка буболечка, ще е сладолед на клечка.
Мухата хвърковата, ще е мезенце за децата.

 

Плувайте дечица мили, кротко си пазете сили. 

 

Водораслото зелено е за жабите свещено. 
Силичките бързо дава и от глад ви то спасява. 
Плувайте дечица мили и бъдете дълго живи. 
Жабки сладки пораснете, да сте във дере царете!"

 

Жаба Жабурана никога не чакаше покана. 
Щом изпя си песента, бързо завъртя се на пета. 
Скок със пирует след туй направи и не се забави. 
Почна песен гласовита, че нали е даровита!

 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??