16 dic 2017, 0:45

Жадувано 

  Poesía » De amor
410 3 4

Жадувано

 

Мечтая си за теб как те прегръщам, 

как разтварям устните ти бледи 

с ненаситна, пареща целувка

в очите ти как грейват слънчогледи!

Така жадувам да те имам,

да вдишвам аромата ти любовен,

да се разтапям в погледа ти изумруден,

и да се връщам всеки път по-нова.

Мисълта за теб ме прави жива.

О, моя ти несрещната любов,

съществуваш само на хартия 

до теб дори не стига моят стих.

В ума ми само се развихряш 

там сещам нощем твоят дъх,

оплита се в косите ми и стѐне

тъй както стене и неслучвана любов!

Събирам те от образите разпилени,

рисувам сляпо твоите черти,

за мен те има и макар без име

знам, че някъде сърцето ти тупти!

О, как моля се и ти да ме жадуваш,

да крачиш бързо все към мен,

и силата на цялата Вселена,

да те упътва с двойно ускорение.

Незнам какво за мене начертал си.

О, повелителю на хорските души

и моля се зрънце любов да отредил си,

но за мене само, силна и божествена!

 

© Весела Маркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??