11 ene 2014, 13:57

Жажда 

  Poesía » Otra
341 0 1

 

                 Жажда

 

Ти питаш ме- не се ли уморих

да те целувам до забрава...

О, жаден бях и затова тъй дълго пих

от устните ти... А и защото ще отплавам

 

и там където утре ще замръкна,

на Океаните сред необята,

след мен и Ураганите помъкнал,

звездите ще броя във самотата...

 

И като искрен верен славослов

сега не крия,

че имаше и преди теб Любов,

но отпиши я...

 

А лепне като борова смола

меда по жадните ми устни

и тръпката във нашите тела

тресе и не отпуска...

 

Ти питаш ме не се ли уморих...

Ах, не питай!...

Тъй много жажда до сега укрих

във бързея на дните...

 

И като пчела бера

мед... Сама опитай!...

Мед да пия ще се уморя

ли, ах не питай!...

 

... Но ето вече розовей небето,

зад хоризонта Слънцето наднича-

не знам дали разбра, че: в Битието

създадени сме с теб да се обичаме!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много красив стих!
    Не е за вярване, че е подминат незаслужено... може би в суматохата около великите в сайта...
    Много ми хареса раздвижеността на стиха, тази закачливост в ритъма, който въпреки евентуални критики, за мен си остава като цяло хармоничен.
    Много ми хареса финала!!!
    Поздравления!!!
Propuestas
: ??:??