10 mar 2009, 17:35

Жена 

  Poesía » Otra
1106 0 4

                            ЖЕНА

 

Като зърно, затворило в себе си

на гъвкави славянки хубостта.

На оня хан първичен дързостта.

 

Вървя в света обичана, отричана,

но нужна като  Въздух и Вода !

Жена...

 

Аз знам на стъпка на Любов зората.

Аз знам на мъка слепотата свята,

на гордостта ранена знам тъгата

и на родената от нея сила знам цената!

 

В миналото  се взирам и в бъдещето поглеждам,

аз тичам вречена, обречена

под този слънчево тревожен небосвод.

Аз зная на безсъница цветята.

Аз зная на Живота си Цената!!!

© Нели Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Жена
    автор:Цонка Илиева
    http://chitanka.info/text/9346-zhena
  • Приказно!
  • Финала си го заковала направо- няма нищо по-важно от силния финал, владееш силно 6 от мен
  • Аз зная на безсъница цветята.

    Аз зная на Живота си Цената!!!

    Страхотно написано!
Propuestas
: ??:??