Русокоска или пък брюнетка,
всяка втора дама е кокетка,
та дори и тез със ЕГН-то
дето крият цифрите в сърцето.
Сложили усмивката голяма,
претъпили вътрешната драма,
вирнали брадички, стъпват гордо
с токчета, като баланс по корда.
От косите вятъра събрали
от очите, пламък който пали,
тлее мисъл в умните главици:
"Боже, виж какви сме хубавици!
Все омайници и все прекрасни -
блонди или черни, но опасни
не със външността "така омайна",
а с душата, за мъжа, потайна."
Таня Мезева
Скътали душевните неволи,
китка зад ухото си заболи,
дивни чародейки, сладостратни,
погледи привличат те подвластни.
Слънчевият лъч в усмивка сбрали
и с походка... същи кардинали
в рокли от сатен или от креп,
гонят чрез полите нрав свиреп.
Често те косите си лустросват,
русите във черно се гиздосват,
мургавелките пък блонди стават,
актуалност на вида придават.
Ех, да можеха мъжете зримо,
да надзърнат под грима решимо
и ще видят що ли, то се знае...
руса, черна, жрица е. Жена е!
Мая Нерлиева
Да се чете с усмивка!!!
© Таня Мезева Todos los derechos reservados
Радвам се, че ти хареса стиха!
А за желанието... "Внимавай какво си мечтаеш!"
Усмивка за всички спрели се тук!
Хубава вечер, приятели!