10 ago 2020, 12:01  

Жената в мен вали, по чужди ноти. 

  Poesía » Otra
514 6 6

Дъждовни, топли локви нежно ме прегръщат и
в тях плуват пъстри минали животи.
Припомнят ми момичето, то пак е същото,
жената в мен вали, по чужди ноти.

 

Привличам гръмотевици и мрак - неволите,
разбрала, с първи дъх страхът какво е.
Не се боя от дъжд и истината, голата,
невинността, дъгата - всичко мое.

 

Издигат се мостовете ми - разрушените,
под миглите дъгата пак наднича.
В реката ми набляга рязко на червеното
и жълтото, за златното момиче.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??