26 ago 2018, 18:52

Житейски сезони 

  Poesía
406 1 1

Причината за лятото е топла,
а зимата е цветна белота.
Есента е вятърно объркване,
а нежност, аромат е пролетта.

И само тези четири сезона
живота като пумпал ни въртят.
а ние си измисляме закони
да усложним прекрасният си свят.

Реките не текат към върховете.
Доказано земята се върти.
Не му е нужна муза на поета
щом има усет, чувства и мечти.

Всичко подредено е и просто.
Запаленото винаги гори.
За малко сме на този свят на гости,
говорят, че били сме и преди.

Днес и Утре надделяват Вчера,
но липсва ни четвъртото Кога.
Житейските сезони щом намерих,
усмихнат трябва да ги извървя.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??