19 abr 2013, 14:05

Жив е той, жив е! 

  Poesía » Parodias
3485 0 2

Жив е той, жив е! Там на Балкана,
потънал в кърви лежи и пъшка,
живей кат говедо, с множество рани,
забравил щой младост и щой сила мъжка.

От една страна го чакат деца,
от друга майка, на чет'ри превита,
парите не стигат – за тока, за Тец-а,
кръвта му е вече с омраза пропита.

Жътва е сега и лаят лайняри,
още кръв народна искат да смучат
сини, червени, пембени чергари.
Българино, не се ли научи?!

Или май не искаш свобода
да спреш да работиш за водата и тока,
да живееш нормално, както други народи.
Стисни юмруци, изхвърли боклука.

Бори се, както майката орлица,
за правата свои и на свойте ближни,
не позволявай веч от теб да цицат
мафиоти и партийни глисти.

Нека над тая робска земя
най-накрая слънце изгрее,
да се завърне челядта,
че без нея - за какво живеем…

© Пламен Петков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??