10 feb 2010, 23:13

Жив е той, жив е 

  Poesía » Civil
1693 0 6

"Жив е той, жив е, лежи и пъшка" -

на кой ли му пука за раната мъжка.

Вълкът да го ближе - някой ще каже,

така му се пада,  бе,  щом мисли за назе.

 

Той пък защо ли, защо да се връзва,

кой го е молил на бой да тръгва.

Що ли сърцето не може да трае!

- Ти си кротувай! - това баба знае.

 

Я по-спокойно гледай напред -

"всичките верват" ще е наред,

всичките верват  ще е наред,

щом сме с Америка в новия век.

 

Искаш ли пачка, недей да се стискаш,

кради си спокойно,  на бога ще пискаш.

"Някое гадже щипни тук, пипни там

нищо, че казва:

- Мен много мъ е срам."

 

"Продадоха,  мамо,  и  белите манастири",

кучето влачи кой да го дири?

Пийни  по-добре студена вода,

"Драгиева чешма мъката ми разпиля!"

 

"Жив е той, жив е, там на Балкана",

 вълкът да му ближе лютата рана,

други на него сянка да пази,

така му се пада,  бе,

щом мисли за нази,

   щом мисли за нази.

 

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??