19 ago 2012, 12:06

Живея на друга планета 

  Poesía » Otra
819 0 15

 

 

...и без да съм малката руса принцеса,

живея на друга планета.

Говоря на мои си, странни езици,

най-често с душата си клета...

 

Сама съм си роза, сама се поливам,

сама се захлюпвам с буркана.

Прочетена книга, почти вегитирам,

сама съм си лек и охрана...

 

Самодостатъчна, трезва безгрешница,

мъдра, но тъжна и дива,

не се заблуждавам, че съм за шестица...

И Бог не долюбва такива...

 

Ще викна змията, онази - пустинна,

за помощ с целувка отровна...

А по-безопасно е ябълка дивна

да схрускам... Дано си помогна...

 

Пък после да видим дали ще съм питомна...

Омръзна ми все да гадая.

Ще сменям планетата или бездомна

ще литна директно към Рая...

 

 

18.08.2012.

 

 

 

© Сиси Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??