18 feb 2015, 15:25

Живот на моряк 

  Poesía » Del paisaje
900 1 2

Живот на моряк

 

Помня моряка с погледа му искрен,

с очите - разплакано море,

от слабости душата му изчистена

и мъжкото му искрено сърце.

 

Морски вятър галеше съня му

създаден от моряшката мечта,

изпъваше платната му на изток

и търсеше звездите в нощта.

 

Един моряк - замислен, не отчаян

се взираше жадно в брега,

сърцето му от смелост бе изваяно

и очакваше трепетно дома.

 

Корабът му пореше вълните,

спускаха се уморени платна,

а морякът плаваше в дълбините

с надежда да прегърне той деца.

 

Ивелина Стойова

© Ивелина Стойова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??