12 sept 2013, 18:31

Живот на планове, мечти и страх 

  Poesía » Filosófica
461 0 1

С планове, мечти и страх

ден след ден се сменят,

а там нейде между тях

животът се променя.

 

Вглъбени в целите си наши,

вървим, затворили очи,

но шепнат спомените прашни

- това сме искали преди.

 

Но открили своя смисъл нов

се втурваме към него,

настоящето наддава зов,

ала щастието пак е в друго.

 

Сладки блянове невинни

в съня ни се промъкват,

сънуваме ги даже будни

и се молим да се сбъднат.

 

С трепет гледаме напред

към съдбата ни мъглива,

ще дойде и за нея ред,

а дали ще е така красива?


Неизвестното ни мъчи

и уплашени се крием.

От страх какво ли ще се случи

за неизбежното копнеем.

 

С планове, мечти и страх

животът покрай нас минава,

увлечени от бъдещето пак,

миг пропуснат избледнява…

 

© Мартина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Браво!!! Прекрасно послание, много добре написано! Поздравявам те за този силен стих!
Propuestas
: ??:??