Живот разноцветен
Дъх на здравец и теменуги!Море....!
Брега на морето и вълните пенливи.
Птиче полет на ято в ясното небе
разцъфнали цветя, чувства причудливи.
Ухае на пролет и чувствата танцуват
Рози, макове червени в душата се събуждат.
Души и сърца вдъхват аромат и бленуват.
Дните и нощите ярки радости раждат.
Любимите в цветна природа стоят
очите с поглед в утрото озаряват
пламъчета и радост в спомени се редят
теменужени чувства света покоряват.
Твоят път към мене е чист и цветен
докосни моята душа и обичай.
Тръпне тялото!.. Живот разноцветен!...
Спри в сърцето ми!... Любов ме наричай.!
© Йонка Янкова Todos los derechos reservados